Tämä on enemmän tai vähemmän tuttu joka puolelta. Reseptit vaihtelee, kuten myös ulkonäkö, mutta aina ovat neliöitä joissa suklaasokeri kuorrutus ja nonparelleja tai kookoshiutaleita.
Nämä ovat olleet lapsuudestani herkkuja. Äitini leipoi näitä pakkaseen, josta varastelin siskoni kanssa ja nakersimme jäisinä. Kuorrutusta voi muunnella mm. korvaamalla maidon tai kahvin Baileys -liköörillä tai korvata osan kahvista viskillä.
Nämä testattuja ja hyväksi todettuja.
Uuni 180C
Pohja
3 kananmunaa
300 g sokeria
225 g sulatettua margariinia
3 dl maitoa
400 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria/kaakaojauhetta *
Kuorrutus
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl maitoa tai kylmää kahvia **
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti jäähtynyt, mutta sula margariini ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja nostellen sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille jossa on leivinpaperi ja kypsennä 180C uunissa kypsäksi,
tarkista kypsyys hammastikulla ja tarkkaile väriä.
Anna jäähtyä ennen kuin lisäät kuorrutteen, muuten se imeytyy taikinapohjaan ja valuu pois päältä.
Sekoita kuorrutus aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele nonparelleillä tai kookoshiutaleilla.
Voi pakastaa, muista pistää väliin leivinpaperia ja kun sulattaa niin levittää pakasterasiasta pois ettei kuorrutteet tartu leivinpaperiin ja mene sotkuiseksi.
* kaakaojauhe muuttaa pohjanvärin tummaksi ja tuo kaakaomaista makua. Vaniljasokerilla pysyy vaaleana ja luo kontrastia kuorrutteen ja pohjan välille. Olen myös joskus vaniljasokerin korvannut suklaarouheella, joten taikinasta tulee vaaleaa jossa on ruskeitahippusia.
** voit korvata maun mukaan kuorrutteen kostukkeen. Itse teen ohjeesta puolitoista kertaisen koska kuorrutetta pitää olla runsaanlaisesti.
Nämä ovat olleet lapsuudestani herkkuja. Äitini leipoi näitä pakkaseen, josta varastelin siskoni kanssa ja nakersimme jäisinä. Kuorrutusta voi muunnella mm. korvaamalla maidon tai kahvin Baileys -liköörillä tai korvata osan kahvista viskillä.
Nämä testattuja ja hyväksi todettuja.
Uuni 180C
Pohja
3 kananmunaa
300 g sokeria
225 g sulatettua margariinia
3 dl maitoa
400 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria/kaakaojauhetta *
Kuorrutus
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl maitoa tai kylmää kahvia **
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti jäähtynyt, mutta sula margariini ja maito. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja nostellen sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille jossa on leivinpaperi ja kypsennä 180C uunissa kypsäksi,
tarkista kypsyys hammastikulla ja tarkkaile väriä.
Anna jäähtyä ennen kuin lisäät kuorrutteen, muuten se imeytyy taikinapohjaan ja valuu pois päältä.
Sekoita kuorrutus aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele nonparelleillä tai kookoshiutaleilla.
Voi pakastaa, muista pistää väliin leivinpaperia ja kun sulattaa niin levittää pakasterasiasta pois ettei kuorrutteet tartu leivinpaperiin ja mene sotkuiseksi.
* kaakaojauhe muuttaa pohjanvärin tummaksi ja tuo kaakaomaista makua. Vaniljasokerilla pysyy vaaleana ja luo kontrastia kuorrutteen ja pohjan välille. Olen myös joskus vaniljasokerin korvannut suklaarouheella, joten taikinasta tulee vaaleaa jossa on ruskeitahippusia.
** voit korvata maun mukaan kuorrutteen kostukkeen. Itse teen ohjeesta puolitoista kertaisen koska kuorrutetta pitää olla runsaanlaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti