Tämä oli ensimmäinen kotiviini jota kokeilin. Ohje saatu äidiltäni. Mausta en muista paljoakaan, mutta kelpasi muille.
1 l (1 kg) pakaste mustikoita
7 l vettä
2,5 kg sokeria
40 g hiivaa
12,5 g hirvensarvisuolaa
1 kg siirappia
Kiehuva vesi kaadetaan sulanneiden mustikoiden, sokerin ja siirapin päälle. Sekoitetaan hyvin, jäähdytetään. Sekoita hirvensarvisuola ja hiiva keskenään jonka jälkeen sekoita hiivaseos haaleaan mustikkaseokseen. Sekoita hyvin.
Pistä käymisastian kansi ja vesilukko päälle ja siirrä käymisastia huoneenlämpimään paikkaan.
Anna käydä noin 3 viikkoa, kunnes kupliminen rauhottuu. Älä liikuta tuona aikana käymisastiaa.
Pullotuksessa siivilöi ja tarkista maku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti